– Traktorer i Ingå

Den första traktorn till Ingå skaffade vi i mars 2007. Den har tydligen börjat sin bana i Littois, därifrån har den kommit till oss via Yläne, Suomusjärvi, Bjärnå och Ekenäs. Den är i ganska gott skick, men växellådan var så gott som tom på olja när den anlände. Men ingenting tycks ha tagit skada. Däremot förde hydraulikens säkerhetsventil ett jädrans liv. Styrningen var också fruktansvärt tung, den vänstra kungsbulten kärvade. Och vänstra bromsen var totalt slut. Men det mesta är åtgärdat, utom hydrauliken som fortfarande för liv.

Eftersom vi skaffat Super Majoren nedan såldes traktorn den 1:a mars 2008, den åkte tillbaka till Ekenäs, nu till Snappertuna.

 

Ingå-traktorn fpm.jpg lastare.jpg

 

Under denna länk finns mera om arbetena på den första Ingå-traktorn.


Den 11:e oktober 2007 hittade Janne en Super Major på Surfnets prylmarknad. Den köptes på kvällen, och hämtades med lastbil från Tenala till Ingå på lördagen den 13:e. Årsmodellen är 1962, registreringsåret är 1963, den har styrservo och en Vilske 1000-frontlastare. På 1980-talet har den funnits i Västanfjärd, på 1990-talet har den kommit till Ekenäs.

s-PICT8089 s-PICT0862

Generatorn är bytt till en växelströmsgenerator, hytten är från en Leyland.