Kålrotslåda

(Farmors och Ullas recept)

  • 1000 g Suvi kålrotspuré
  • 1 dl skorpmjöl
  • 4 dl grädde
  • 8 msk sirap (kanske mindre)
  • En gnutta ingefära
  • En gnutta muskotnöt
  • En gnutta vitpeppar
  • 2 ägg
  • 1-2 tsk salt
  • På ytan: margarinklickar

    Blanda samman den tinade purén med de övriga ingredienserna. Häll blandningen i form. Garnera ytan. Lägg smörklickar på. Grädda i 200° ca en timme.

    Förenklad kålrotslåda

    (Farmors och Ullas recept)

  • 2 HK kålrotslådor à 700 g
  • En aning vitpeppar och muskotnöt
  • 4 msk sirap
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 ägg

    Blanda ihop allt. Lägg i formar och strö skorpmjöl ovanpå samt några smörklickar. Ringla lite sirap till sist. Grädda i 200° ca 40 minuter.